6 Nisan 2010 Salı

Maç sonu


Maç Sonu: Frank Rijkaard

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Sivasspor karşısında alınan 1 - 1'lik beraberliğin ardından maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Frank Rijkaard, son dakikalarda yenen golün kendileri için olabilecek en kötü senaryo olduğunu belirterek, "Puan farkı açıldı. Şampiyonluk yolunda işimiz karmaşıklaştı. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Önümüzdeki maçı bir şekilde kazanmamız gerekiyor" dedi.

Rijkaard, Barış'ın kırmızı kart gördüğü pozisyon ile ilgili olaraksa, "Kesinlike rakip takımın yardımcı antrenörüyle bir problemim yok. Barış kesinlikle değmedi, kırmızı kart görmemesi gerekiyordu. Yardımcı antrenör bizim tarafa geldi. Kendi tarafında olması lazımdı. Bir problem yaratmak için bizim tarafımıza gelmiş olabilir" diye konuştu.

Takım olarak sahada 4-1-4-1 olarak oynamak istediklerini belirten Rijkaard, "Sivasspor'un uzun toplarla atak yapacağını bildiğimiz için böyle oynadık. Maçı daha önce bitirmemiz gerekiyordu ama istediğimiz futbolu oynayamadık" dedi.

Basın Toplantısı
Frank Rijkaard maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında ise maçla ilgili şu yorumlarda bulundu.

Bu skordan sonra mutlaka eleştiriler olacağını ifade eden Rijkaard, ''Diğer bir taraftan bakılırsa, maç 1-0 bitseydi, eğer son dakikada böyle bir gol yenmeseydi, mutlaka bizim için çok önemli olacaktı. Çünkü güven kazanma açısından çok önemli olacaktı. Artık bundan sonra yapmamız gereken renklerimizi sonuna kadar savunmak'' diye konuştu.
Bir basın mensubunun gelecek yıl ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine Frank Rijkaard, ''Şu anda sadece yapmamız gereken önümüzdeki maçlara en iyi şekilde hazırlanıp, en iyi şekilde o maçları oynamak. Biraz önce de belirttiğimiz gibi kulübümüzün renklerini yakışır bir şekilde, onları koruyacak şekilde mücadelemizi vermek'' ifadelerini kullandı.
Rijkaard maçın son dakikalarında gerçekleşen olayla ilgili olaraksa, ''Bence çok önemli bir şey gerçekleşmedi. Benim kesinlikle kendisinden hiçbir şekilde şi kayetim yok. Orada sadece bulunduğumuz alana doğru biraz daha yaklaştı, ama bu tip şeyler biliyorsunuz maçta oluyor ve maçta kaldı. Benim kendisiyle ilgili hiçbir şikayetim yok'' dedi.
Rijkaard, farklı bir kadroyla mücadele etmesi ve maç öncesi kamp kararı alması ile ilgili soru üzerine, takımı kampa aldığını, çünkü takımı hazırlamak için ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerektiğini, bu nedenle de kamp kararı aldıklarını söyledi.
Bu maçta taktik anlamda da oyuncu değişikliklerinin olduğunu, Jo'nun gribal enfeksiyon geçirdiği için hafta boyu takımla birlikte çalışmalara katılamadığını, bu nedenle yedek soyunduğunu anlatan Rijkaard, Aykut'un gösterdiği performanstan gayet memnun olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Çok önemli pozisyonlar çıkardı. Yediği golde biraz şanssızdı, şanssız bir golle maçı sonuçlandırdı. Ama biliyorsunuz daha önce de Aykut bu kaleyi korudu ve gösterdiği performanstan memnunum. Onun haricinde Leo Franco'nun niye oynamadığı sorusuna gelince, bu tamamen bir tesadüf. Çünkü kendisi yaklaşık bir 2-3 hafta önce konuştuğumuzda, şu an kendisi burada yalnız yaşıyor, ailesi İspanya'da ve Fenerbahçe maçından sonra gidip ailesini ziyaret etmesi konusunda bir görüş birliğine vardık, karar kıldık. Onun için bu bir tesadüftür.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder