7 Nisan 2010 Çarşamba



Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Cem Akdağ, 12 Nisan Pazartesi günü oynanacak Türk Telekom maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Maç öncesi takımımızın durumunu ve hedeflerini değerlendiren Cem Akdağ şu şekilde konuştu:

"Maçlara tek tek motive oluyoruz"
Göreve başladığımızdan bu yana takımımızın play-off şansı ya da düşme ihtimalleri gibi konuları hiç düşünmüyoruz ve konuşmuyoruz. Kesinlikle uzun vade planlar yapmıyoruz ve takımımızı her maça tek tek hazırlamaya çalışıyoruz. Bu durum da zaman zaman işimize yarıyor. Sezon içinde çok talihsiz kaybettiğimiz maçlar, son saniyede yediğimiz üçlükler, atamadığımız basketler oldu. Eğer uzun vade planlar üzerinden motivasyon yakalasaydık belki çok ciddi düşüşler yaşayıp toparlanamazdık. Maçlara tek tek odaklandığımız için bu düşüşleri yaşamadık.

"Her maçı final havasında oynuyoruz"
Şu anda önemli bir hava yakaladık ve 6 maçlık bir galibiyet serimiz var. Her maçımıza final havasıyla çıkıyoruz, çünkü her maç zorlu ve bizim açımızdan her biri final maçı öneminde. Her maçta önemli mücadeleler veriyoruz. Özellikle son Mersin maçında çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Bu maçta bizim için çok önemli iki oyuncumuzun sakatlıkları vardı. Bunlardan Can çok kısa süre oynayabilirken, Caneri hiç oynatamadık. Pazartesi oynayacağımız maçta Can kesin olarak yerini alacak, Caner ise büyük ihtimalle oynar diye düşünüyoruz.

"Önemli bir rakiple deplasmanda oynayacağız"
Pazartesi günü karşılaşacağımız Türk Telekom’a gelecek olursak, çok ciddi bir rakip olduğunu söyleyebilirim. Telekom sezona çok ciddi bir bütçe ve önemli transferlerle başladı. Ara transferde de kadrolarına hem NBA patentli hem de Karadağ kökenli önemli iki oyuncu kattılar. Arada sakatlıklar ve yeni oyuncuların uyumu sebebi ile yenilgiler aldılar ama şu anda sakat oyuncuları da iyileşiyor. Yani çok önemli ve güçlü bir rakiple deplasmanda oynayacağız. Bütün hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz.
Bu maç öncesi takımımızı sıkıntıya sokan bir sorunla daha mücadele ediyoruz. Uzun süredir haftada iki maç oynayan takımımızı bu arada oluşan sekiz günlük boşluğa alıştırmak bizi zorluyor. Bir anlamda ritmimizi bozan bir gelişme bu. Antrenmanlarda da kendini gösteren bu durumu aşarak galip gelmek istiyoruz. Kaybetmeye kesinlikle tahammülümüz yok.

"Taraftarlarımızın Ankara'da bizi yalnız bırakmayacağından eminim"
Takım olarak agresif ve yüksek motivasyonla oynayan oyunculara sahibiz. Bu yapıda bir takım olduğumuzdan da seyirci desteğini aldığımızda kapasitemiz iki katına çıkıyor diyebilirim. Ankara’da da seyircilerimizin bizi desteklemesi durumunda çok daha iyi oynayacağımıza inanıyorum. Sonuç olarak oyuncularımız makine değiller ve düşüşler yaşayabiliyorlar. Önemli olan, bu düşüşler yaşanırken taraftarlarımızın takımı ateşleyerek düşüşü atlatmalarına destek olmaları. Bu desteği hak ettiğimize sonuna kadar inanıyorum. En kötü anlarda bile mücadele ettik ve kenetlendik. Büyük Galatasaray Taraftarı’nın da bu gerçeğin farkında olduğundan ve Ankara’da bizi yalnız bırakmayacağından eminim. Tüm çabamız bu bölgeden kurtulmak ve Galatasaray’ı hak ettiği yere getirmek. Bunu da camia olarak bir araya gelerek başara
biliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder